• пт. ян. 28th, 2022

Москов: Не мисля, че следващият кабинет ще е стабилен, но се надявам да има правителство

Byking-of-net.com

ное. 27, 2021

„Не мога да кажа, че следващото правителство ще бъде стабилно, но се надявам да има правителство. Има неща, които могат да се случат само при действащ кабинет и парламент”.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова нюз лидерът на КОД Петър Москов.

Той коментира и пандемията от COVID-19 и управлението на четвъртата вълна. „Намалява честотата на заболеваемост, намалява приемът в болниците, но смъртността от COVID-19 остава висока. Тя ще продължи да е висока, дори и след формалното преминаване на пика на епидемията. Това обаче не означава, че държавата се е справила с пандемията. В основата е липсата на политическо лидерство. Тази криза не е здравна. Става въпрос за политическо лидерство, което ние нямахме от началото до края”.

По думите му голямата драма е отново да съединим тъканта на нацията си. „Ако бях министър на здравеопазването щях да проведа силна и масивна информационна кампания, която да разсее страховете на хората. Хората, които се ваксинират – имат страха от COVID-19. Останалата част – имат страх от друго”, посочи той.

И допълни: „Всичко това са въпроси, на които трябва да отговори държавата. И след истинската, смислена информационна кампания – тогава вече трябва да спрем с административно налаганите санкции. Всеки е взел своето решение – аз съм ваксиниран и нямам нужда да бъда пазен. Друг не е ваксиниран – взел е решение и е декларирал решението си да не бъде пазен. След това всичко е въпрос на индивидуална отговорност”.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.