• чт. дек. 9th, 2021

Сарафов потвърди за 45 жертви и 7 спасени в катастрофата на АМ „Струма“

Byking-of-net.com

ное. 26, 2021

При допълнителен оглед на катастрофиралия на автомагистрала „Струма“ автобус с граждани на Република Северна Македония е било намерено още едно тяло. Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално, предаде БНР.

Информацията потвърди за „Хоризонт“ заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов:

„В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през „Капитан Андреево“ 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в „Пирогов“, за съжаление няма още един спасен“.

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя.

Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите.

banner

Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента.

От „Пирогов“ днес уточниха, че в ранните часове на 23 ноември, вторник, в УМБАЛСМ „Пирогов“ са приети 7 лица след инцидент на автомагистрала „Струма“, които не са български граждани.

За пострадалите се полагат необходимите медицински грижи от деня на постъпването им до днес. Ежедневно се оценява състоянието им и се осъществяват необходимите лечебни мероприятия. Предстои поетапното им изписване.

Към днешна дата състоянието на всички настанени в болницата лица от инцидента е стабилно и без промяна. Проф. Николай Габровски, началник на Клиника по неврохирургия, оценява операцията от вчера като нормално протекла с гладък следоперативен период.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK