• чт. дек. 9th, 2021

Следователят Маринов: Автобусът се е нанизал на мантинелата, която не е трябвало да бъде там

Byking-of-net.com

ное. 25, 2021

Мариан Маринов, следовател в Националната следствена служба и ръководител на екипа следователи, които работят по случая,  даде днес подробности около случилото се.

„Водачът на автобуса е реагирал преди удара с мантинелата, явно е възприел това действие в последния момент. Той се е отклонил вдясно незнайно защо и се е нанизал в тази мантинела. Ситуацията там е такава, че може да е изпаднал в лека заблуда, да завие надясно. Тази мантинела, която обичайно се явява еластична преграда, в случая се оказва препятствие.

Това нанизване е значително, защото двете колчета са изкъртени и цялата мантинела я намерихме между предните гуми и предна врата. Там се намира и резервоарът за гориво. Свидетелите потвърждават, че след удара са започнали пламъци вдясно“, обясни следователят Маринов.

Освен това при удара предната врата на автобуса е изхвърчала, но там е имало вече пламъци, които са попречили на хората да излязат през нея. Освен това задната врата е била затисната от разделителната мантинела между двете платна“, допълни следователят.

„Това вече не е автобус, това са останки от автобус“, заяви зам.-главният прокурор Сарафов.

banner

„На няколкостотин метра от трагедията намерихме парче от гума, но се оказало, че то е там от много време и не е от автобуса ковчег“, опроверга Сарафов някои от спекулациите по темата.

„Няма да се замислим да санкционираме никой, който е допуснал тази човешка трагедия“, увери Борислав Сарафов, изтъквайки, че ако има виновен държавен служител, то той ще бъде санкциониран.

„Има разпитани свидетели, че на тази бензиностанция, са спирали автобусите и са се разменяли пътниците. Има такива гласни доказателства.

Да, има свидетел, който твърди, че са спасени осем човека. Ще проверим това“, отново обясни следовател Маринов.

Той направи и друго смразяващо кръвта разкритие: „Самото изваждане на телата бе много сложно. За да извадим всяко едно тяло, се наложи да се режат ламарини, седалки…“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK