• нд. ное. 28th, 2021

Главният прокурор на РСМ с първи коментар за трагедията: Беше ужасна гледка!

Byking-of-net.com

ное. 25, 2021

В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите, за да могат да бъдат идентифицирани жертвите. Това заяви Любомир Йовески, главен прокурор на РСМ, във видеовръзка в студиото на БТВ.

Той благодари на българските власти за изказаните съчувствия и съболезнования: „Благодарност и за съчувствието на българския народ и акцията пред посолството ни“.

По думите му Борислав Сарафов проверява информацията дали в автобуса е имало туби с бензин: „Мисля, че това с тубите е спекулация и не може да се потвърди, че това е причината за инцидента“. Относно другите автобуси се извършват проверки за документите.

„Моето впечатление е, че пластмасовите туби с бензин не бяха изгорели“, каза той. Йовески изрази уверение, че българските власти ще се заемат със случая.
„Това беше ужасна гледка, не пожелавам на никой в живота си да види такова нещо“, заяви главният прокурор на РСМ.
Към този момент властите на Македония ще изчакат българските си колеги и тогава ще предприемат действия. Той увери, че властите в РСМ проверяват документите на фирмата превозвач. Йовески неколкократно изрази, че се работи съвместно с българката прокуратура и българските власти.
„За да не бъде спекулация, трябва да се изчакат докладите на обвинителите в България. Вярвам, че все още българските власти имат работа, за да изяснят причините за трагедията“, обясни той. Според него все още не може да се каже дали причината е човешка греша или техническа неизправност.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK