• вт. ное. 30th, 2021

Станишев към президента: Поздравления! Българите очакват работещи институции и редовно правителство

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

В писмо до Румен Радев и Илияна Йотова, президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев поздрави кандидатпрезидентската двойка за категоричната победа на президентските избори в България, на които получиха доверието на над 1 млн. 500 хил. български граждани.

В обръщението си към президента и вицепрезидента, Станишев очертава необходимостта от нова страница в българската политика – чрез формиране на редовно правителство, изработване на политически консенсус по приоритети пред страната и възстановяване на диалога между институциите.

Президентът на ПЕС призовава още за активно включване на България в дебата за бъдещето на Европа, както и използване в максимална степен на инструменти като Плана за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт с цел модернизиране на икономиката с минимални социални последици и без загуба на работни места.

Пълният текст на поздравителния адрес:

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

banner

УВАЖАЕМА Г-ЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ,

От името на Партията на европейските социалисти бих искал да Ви поздравя за Вашата категорична победа на президентските избори в България, проведени на 21 ноември 2021 г.!

Резултатите от втория тур ясно показаха, че българските граждани разчетоха кандидатурата на Вашата кандидатпрезидентска двойка като възможност за гарантиране на промяната, която започна с протестите от 2020 г. Още тогава Вие избрахте страната на гражданската енергия, а много наши сънародници видяха във Ваше лице волята за прекратяване на порочния модел на управление от последното десетилетие и започване на нов разговор в българското общество.

Доверието на над 1 млн. 500 хил. български граждани е сериозна отговорност, а вниманието към Вашите следващи действия ще е още по-голямо заради успешния Ви първи мандат, заявката за борба с корупцията и редицата неотложни кризи пред България. Сега българите очакват от Вас нова страница – диалог между работещи институции, политически консенсуси по приоритетите пред страната, редовно правителство, отстояване на европейските ценности. Време е България най-сетне да се включи активно в дебата за бъдещето на Европа и в политиките за излизането от икономическата и здравната криза. Нека се възползваме максимално от инструменти като Плана за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт, за да модернизираме икономиката ни с минимални социални последици и без загуба на работни места. В тази посока ще имате пълната подкрепа на лявото европейско политическо семейство.

Изборите у нас показаха и желанието на сънародниците ни да загърбим популизма и отстояването на предизборни тези в кампанията. Сега всички ние искаме стъпки към работеща демокрация, към върховенство на правото, към борба с неравенствата и социалното изключване. Това е дълъг път, но още от днес всички трябва да почувстваме, че държавата е с нас, на наша страна.

Успех!

Сергей СТАНИШЕВ

Президент на Партията на европейските социалисти

Член на Европейския парламент

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK