• чт. дек. 9th, 2021

Ръководството на прокуратурата и Буяр Османи обсъдиха тежкия инцидент на АМ „Струма“

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева проведоха работна среща в Съдебната палата в София с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Срещата бе поискана във връзка с тежкия пътен инцидент от 23.11.2021 г. на автомагистрала „Струма“. На срещата присъстваха и временно управляващият посолството на Северна Македония в България Владимир Кръстевски, Лирим Дачи и Александър Христов от Министерството на външните работи на Северна Македония.

Ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) поднесе своите искрени съболезнования на народа на Северна Македония и изрази съпричастността си към скръбта на близките на загиналите в пътнотранспортното произшествие.

ПРБ работи максимално бързо и ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините за катастрофата, както и за връщането на телата на жертвите, увериха от ръководството на българската прокуратура представителите на правителството на Северна Македония.

Буяр Османи благодари на прокуратурата за оказаното пълно съдействие във връзка със случая и изрази увереност, че тя ще проведе бързо, ефективно и обективно разследване, за да се изяснят причините за тежкия пътен инцидент.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK