• ср. дек. 1st, 2021

Очевидец, подал сигнал за трагедията на АМ „Струма“: Имаше парчета от гуми на пътя

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Свидетелски разказ за трагедията на АМ „Струма“ на един от мъжете, подали сигнал на телефон 112 за автобусната катастрофа пред БТВ разкрива нови подробности за инцидента.

Илия Николов работи на обект на 500 метра от мястото на инцидента. Заедно с колегите си укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер той е спал в каравана на обекта. „Чувам един гръм, но не можах да разбера какво беше. Едно „бау“. Слязохме с колегата Благой надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад“, разказва Илия. „Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса“, продължава Илия. По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя.

„Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са“, казва Илия. Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега – охранителят Емил, подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира и отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите. „След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре“, разказва Илия. „Като отиваме надолу, виждаме парчета гума, които горяха“, допълва работникът. Според него е миришело „на изгоряло“, но не е усетил мирис на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на автобуса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било много тъмно и всичко се е случило много бързо.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK