• вт. дек. 7th, 2021

Крум Дончев, БСП: Постигнахме съгласие за нов Закон за движение по пътищата

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

„Изказвам съболезнования на близките на загиналите. Това е огромна трагедия“.

Това заяви в ефира на BTV Крум Дончев, член на НС на БСП по повод трагичния инцидент на АМ „Струма“. Той обясни, че вчера са започнали преговорите за коалиционно споразумение и „Транспорт“ е бил един от първите сектори.

„Като първа точка искахме да бъде поставена пътната безопасност“, каза той. Социалистът подчерта, че има потенциал от експерти в коалиционната формула и е постигнато обединение около много теми – нов Закон за движение по пътищата, обучение на подрастващите на пътна безопасност, както и в 11 и 12 клас, промяна на методиката на обучение.

„Намираме се в среда, която не е нормалната европейска среда на инфраструктура и тя изисква определени умения от шофьора, до момента, в който тя се приведе в правилния вид“, коментира той.

Дончев подчерта, че е много важно как шофьорите се позиционират на пътя и какво ни дава информация къде трябва да се позиционираме – маркировката и обозначителните знаци, доколко те са поставени на правилните места на мястото на инцидента на АМ „Струма“ трябва да установят разследващите органи.

banner

Крум Дончев обяви, че на самото място на влизане в паркинга маркировката е изтъркана във вътрешната част на завоя, което означава, че често това е траекторията на завиващите. По думите му това най-вероятно е заради заблуда на смаите шофьори. „Трябва да се направи анализ защо се случват тези инциденти и да се мисли занапред как да се вземат мекри, че да се предотвратяват“, заключи Крум Дончев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK