• вт. ное. 30th, 2021

Калоян Стайков за преговорите за кабинет: Има странно залитане България да става някакъв хъб

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

„Има странно залитане на различни политици България да става някакъв хъб. През годините чувахме, че и технологичен хъб ще ставаме. Това наистина звучи много привлекателно, привлича избирателя и ухото, но трябва да сме реалисти.“ Този коментар направи пред БНР Калоян Стайков, икономист от Института за енергиен мениджмънт след първата част на преговорите за съставяне на правителство по конкретни области.

„Големият проблем е, че през последните години много политици се целят в неща, които просто звучат хубаво и пренебрегват бизнеса, който работи в страната. Нещо като да гоним дивото и да изпуснем питомното се получава“, заяви Стайков в предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“.

Икономистът не вижда единомислие в сферата икономика, а в тази на енергетиката по думите му нещата са стигнали до скандали.

Стайков прогнозира „много сериозни търкания“ при обсъждането на инструментите за постигане на целите, по които има единомислие.

„Там ще се появят и доста разделителни линии, защото имаме партии, които искат да дават повече безплатни неща, имаме такива, които не искат да дават безплатни неща. Имаме сериозен проблем в инструментите, които ще се използват и това много ясно се видя при разговорите за енергийната система.

banner

Самите разговори или се фокусираха в нещо, което е в далечното бъдеще, като например ядрената енергетика през 2045-2050 година, или се фокусират върху нещо, което е наистина много краткосрочно“, отчита още Калоян Стайков.

Според него разговорите във вторник са преминали във формат „за всекиго по нещо, за да може всеки да се припознае в тези разговори“.

Очевидно има сериозни различия между участниците в тези дебати и те рано или късно ще излязат на преден план, подчерта икономистът.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK