• чт. дек. 9th, 2021

Днес е ден на национален траур в България и в РС Македония

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк, и на жертвите на тежка катастрофа с автобус на „Струма“.

Правителството изказа своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет днес националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.
 

Денят за национален траур бе обявен с решение на Министерския съвет от вчера.

При пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, на 22 ноември загинаха девет души, а двама пострадаха тежко. Пожарът е тръгнал от покривната част на сградата.

Пътен инцидент с автобус на магистрала „Струма“ на 23 ноември взе живота на най-малко 45 души, а седем пострадаха тежко и бяха откарани в столичната болница за спешна помощ „Пирогов“.

banner

Туристическият автобус с регистрация в Скопие катастрофира и се запали на магистралата край пернишкото с. Боснек. Пътувал е от Република Турция към Република Северна Македония.

Последният път, когато България е била в траур, е на 27 август 2018 г. в памет на 20 загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге на 25 август.

В Северна Македония е обявен тридневен траур.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK