• ср. дек. 1st, 2021

Диана Русинова: България не е в състояние да осигури безопасност на пътя

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Експертът по пътна безопасност Диана Русинова опроверга информациите, че има интерес в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Аз нямам лични интереси и никога не съм имала в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, каза тя пред БНТ. 

Русинова запита защо е проектирано някакво оширение в крива на „Струма“? Защо снощи са протекоха проверки в багажните отделения на автобусите, а преди това контролните органи не го правеха?, недоумява Русинова.

Не всичко е наред с този път, но всички държавни институции излезоха и ни убеждаваха, че всичко е наред. Не може цялата държава впрегнато да обяснява, че пътищата са ни наред, това не може да го прави една нормална държава, добави Русинова.

Според Диана Русинова вината се опитва да се прехвърли отново върху водача на автобуса, без да се разследва случилото се. Шофьорът не е карал със 120 км/ч, а е карал с доста по-малко, смята Русинова.

„Ние имаме системен проблем и като страна-член на Европейския съюз, имаме ангажимент към пътната инфраструктура и пътната безопасност“, изтъкна тя и допълни, че България не е в състояние да осигури безопасност на пътя.

banner

„Има много дефицити по българските пътища. Миналата година имаше друг инцидент там. Пътят към Гърция е една от 1500-те черни точки в България. Ние ги съобщаваме и нищо не се случва“, допълни колегата й Емил Марков.

„Като шофьор не мога да се ориентирам къде съм при дъжд или мъгла в този участък. Все едно се намираш в пустиня“, каза още Русинова. Марков посочи, че за последните години по пътищата у нас са загинали 1200 чужди граждани.

„Днес е на „Струма“, утре ще е на „Тракия“, в други ден – на „Хемус“. Управлението на пътната безопасност очевидно не работи. На Северната тангента в София стават по 3 катастрофи всеки ден. За три месеца не се намери една институция да реши този проблем“, допълни Русинова.

Пред БНР Русинова заяви, че многократно са подавали сигнали. Подобни трагедии са предотвратими и не е редно да се случват в страна членка на Европейския съюз, подчерта Русинова и коментира, че очевидно не сме си извадили необходимите поуки от катастрофата край Своге.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK