• ср. дек. 1st, 2021

Бойко Рановски: Важно е да се разбере дали автобусът се е запалил преди или след удара в мантинелата

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Разследващите органи ще направят всичко необходимо, за да установят цялото движение на автобуса, местата, където той е спирал, където са почивали водачите, скоростта, с която се е движел. Всичко това ще бъде установено, заяви в „Денят започва“ по БНТ Бойко Рановски, изпълнителен директор на „Автомобилна администрация“.
Ще бъдат назначени съответните експертизи, има компетентни органи в страната.

„Надявам се, че истината ще излезе. Много важно е да се установи дали автобусът се е запалил преди или след удара в мантинелата, така че цялата информация ще бъде събрана. Такъв инцидент досега не е имало“, допълни Рановски.
Той увери, че камери на АПИ има навсякъде в страната и може да се установи движението на автобуса.

По информация на свидетели, автобусът е почивал в началото на АМ „Струма“, на бензиностанция и инцидентът е възникнал на 30 км след почивката, обясни Рановски.

Със сигурност, шофьорите са били двама, увери той.

Рановски подчерта още веднъж, че жертвите са загинали в следствие на пожара, затова е изключително важно да се установи дали той е настъпил преди или след удара в мантинелата.

banner

Бойко Рановски увери, че се прави всичко възможно да се въведе ред в автобусните превози, като той не вижда какво ще промени нещата с една оставка, ако я подаде.

Трябва да променим имиджа на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а това, което се опитваме да направим, не се харесва на много хора, подчерта той.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK