• вт. дек. 7th, 2021

Автобусът-ковчег от АМ „Струма“ не е имал лиценз за международен превоз на пътници

Byking-of-net.com

ное. 24, 2021

Невиждана досега трагедия в историята ни. 45 души загинаха на АМ „Струма“, след като автобус с македонска регистрация катастрофира и се запали. В Северна Македония беше даден брифинг, от който се разбраха допълнителни факти за фирмата. Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че последният технически преглед е направен на 5 октомври, месец преди инцидента, предаде BGonAir.

А министърът на транспорта Благой Бочварски съобщи, че след проверка е установено, че конкретният автобус не е вписан в регистрите и няма разрешение да прави международен превоз на пътници.

„Беса Транс“ е фирмата, която е изпълнила курса и е собственик на автобусите. Тя има регистрирани 4 автобуса, но фаталният не е сред тях. Останалата документация иначе е изрядна. Властите в Северна Македония са категорични, че при проверка на граничния пункт е трябвало да бъде спрян, но това не се е случило.

Във вторник пред офиса на фирмата се събраха близки на десетките загинали в инцидента. Беким Хаджиу се казва собственикът на фирмата, а късно вечерта във вторник във Facebook профила на дружеството излязоха с позиция. Те заявиха, че ще поддържат връзка с българските власти, за да разберат какви са причините за инцидента. И допълниха, че не са отговорили на близките на жертвите, тъй като и те самите са били в шок.

Източник: http://epicenter.bg//

banner

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK