• сб. ное. 27th, 2021

Преговарящите партии имат голямо припокриване по тема „Икономика“

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

В 10.00 ч. днес стартираха преговорите за съставяне на редовно правителство между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България.

Нагласата и желанието на всички партии е България да има кабинет до Коледа. Или поне – парламентарно мнозинство, което да приеме Бюджет 2022.

Водещ на дискусията беше съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. От спечелилата изборите партия на масата седнаха също Даниел Лорен, Калина Константинова и Ирена Младенова.
„Имаме обща цел и тя е да направим най-добрия отбор от експерти за България. Ние го наричаме „А“ отборът на България. Той ще е надпартиен и с общата ни цел да съставим правителство, което слага България над всичко“, посочи той в началото.

Кирил Петков добави, че огромна част от точките в програмите на четирите партии на икономическа тема се припокриват.

Представители на БСП по ресора бяха Димитър Данчев, Румен Гечев и Петър Кънев. Петър Василев, Кристиян Кирило, Иван Матов и Георги Ганев седнаха на масата като представители на „Демократична България“. „Има такъв народ“ беше представена от експертите си Пламен Данаилов, Деляна Иванова, Любомир Каримански и Мика Зайкова, която шеговито се представи като „бабата на България“.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK