• вт. дек. 7th, 2021

Патриарх Неофит: Молим се на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

Молим се на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа и да укрепи душевно и телесно ранените, които скоро да се върнат при близките си.

Това се посочва в съболезнователен адрес на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит по повод трагичния инцидент на АМ „Струма“, предоставен от Св. Синод на БПЦ.

„Опечалени братя и сестри, в ранното утро на днешния ден до нас достигна вестта за трагичния инцидент с автобус на АМ „Струма“, в който пътуваха 53 души – граждани на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, между които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът отне свидни човешки животи, а семейства се облякоха в безутешна скръб.
В тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко… В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори“, посочи патриарх Неофит.

„С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя!
Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците! Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при близките си! Изкаваме съболезнования към семействата на загиналите. Бог да им дарува всегдашно утешение!“, се казва още в съболезнователния адрес.

Източник: http://epicenter.bg//

banner

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK