• чт. дек. 9th, 2021

Нинова: За кратко време ни застигнаха няколко трагедии. Съболезнования на близките на починалите

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

„За кратко време ни застигнаха няколко трагедии – както починалите възрастни хора в старческия дом, така и тежката трагедия днес с много загинали, включително деца. Изразявам съболезнования на близките и семействата на починалите. Дано никога повече не не случват такива неща.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки трагедията на АМ „Струма“ и в дома за възрастни.

„Днес започват преговорите ни с „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ в четири панела. Те ще се предават онлайн“, посочи Нинова.

Тя каза още:

„В сектор енергетика за нас е важно да овладеем цените, да предложим намаляване на ДДС върху енергоносителите от 20 на 9%, да се осигури помощ за енергийно слабите семейства от 200 kWh. В дългосрочен план да построим АЕЦ „Белене“, за да гарантираме енергийно спокойствие и независимост на България.

banner

В икономиката краткосрочните мерки са: помощ за бизнеса за справяне с кризата, а дългосрочните – стратегически поглед към икономиката, стимули за инвестиции, обвързването и с образованието. Един от най-големите проблеми се оказва липсата на кадри.

Ще направим всичко, което зависи от нас, преговорите да приключат с подписването на програма. Не можем да оставим хората без помощ от държавата в тези кризи. Нея можем да осигурим през Бюджета за 2022 г.“

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK