• сб. ное. 27th, 2021

„Независен“ (РСМ): Жестоката катастрофа на „Струма“ е резултат от човешка грешка

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

Автобусът се е движел с над 100 километра в час и не е показал нито един милиметър спиране, което означава, че шофьорът не е реагирал адекватно. Инцидентът е абсолютно резултат от човешка грешка, заяви секретарят по сигурността в Перник Васко Пиргов, който пристигна на мястото с първите полицаи и пожарникари, предава скопското издание „Независен“.

Той каза, че автобусът не се е преобърнал и шофьорът се е опитал да завие наляво, като добави, че има кадри, „които не са приятни за гледане“.

„Гледката е ужасна. Предната част на автобуса е изгоряла, хората в (болница) „Пирогов“ са били в задната част на автобуса. Дясното стъкло на автобуса е счупено и те са излезли оттам“, каза Пиргов.

По думите му около час и половина преди инцидента автобусът е спрял на бензиностанция на АМ „Струма“, където пътниците са отишли до тоалетната и са си направили почивка за около половин час. Той смята, че е изключена възможността шофьорът да е заспал, тъй като бензиностанцията се намира на 15 минути път с кола до мястото на инцидента.

Пътят е в перфектно състояние. Това е грешка на водача. Няма възможност автобусът да се е подхлъзнал на пътя, няма следи от спиране. Автобусът се е запалил отпред. В самия автобус е имало нафтови тръби, каза Пиргов и допълни, че пожарът е тръгнал от предната част на автобуса, най-вероятно в парното.

Той информира, че в 03.04 часа е получил информацията за събитието, а в 03.30 часа е пристигнал на мястото на инцидента, където вече е имало пожарникари и линейки.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK