• вт. ное. 30th, 2021

Крум Дончев, БСП, на преговорите за правителство: Трябва да има одит на пътната инфраструктура

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

Започнаха дискусиите на „Продължаваме промяната“ с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ на тема транспорт. Целта на обсъжданията е да се постигне коалиционно споразумение с тези политически партии за създаване на правителство.

„Направихме добър разговор с колегите от ПП, ДБ и ИТН. Участваха Настимир Ананиев, Иван Кючуков и Атанас Славов. БСП се обединихме около това да има нов Закон за пътищата из задължително обучение на деца в предучилищна възраст, както и задължителен предмет в 11 и 12 клас по пътна безопасност.“ Това заяви Крум Дончев от БСП.

По темата пътна инфраструктура той каза, че трябва да се направи одит на пътната инфраструктура: „Това включва одит на сигнализацията и маркировката“.

От БСП заявиха, че АПИ трябва да бъде в структурата на Министерство на транспорта, а не в МРРБ. От левицата поискаха единен контролен орган на пътя без да се обединяват структури, а да има комбинирани екипи. От ДБ приветстваха това предложение.

Социалистите настояват за независим одитиращ орган за изпълнението на инфраструктурните проекти. Основен акцент е качеството на спешната помощ. Там се цели подобряване на процеса по реагиране и оказване на първа помощ.

banner

„Намираме се в трудни условия. Пътната ни инфраструктура предполага създаването на опасни зони. Това предполага, че нашите водачи трябва да имат едни по-специални умения, докато нашите пътища не започнат да приличат на европейски. Ние предлагаме промяна на методиката за обучение на водачите. Една от полезните европейски практики е да се създават полигони и да поставят водачите в екстремална ситуация – да спрем интензивно, да заобиколим препятствие. По тази причина предлагаме създаване на такива 28 областни полигони“, обясни Крум Дончев.

Георги Свиленски допълни, че става въпрос за полигони, които да симулират каране в дъжд и по затруднена настилка. От БСП настояват за единен регистър на автомобилите, използвани от хора с увреждания.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK