• вт. ное. 30th, 2021

Катастрофиралият на АМ „Струма“ автобус е нов, използван е от три години

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

Компанията превозвач, чийто автобус катастрофира тежко тази нощ на АМ „Струма“, е създадена преди 20 години и досега няма транспортни инциденти, съобщи прокурор Вилма Русковска, ръководителка на Отдела за организираната престъпност и корупцията, цитирана от македонските медии. Тя добави обаче, че трябва да се провери съответната документация за техническото състояние за автобусите, която след това ще бъде препратена на българските колеги. Според първоначалните информации катастрофиралият автобус е нов, използван е от три години.

Русковска и главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески спешно пристигнаха на мястото на катастрофата, където се срещнаха с директора на националното следствие Борислав Сарафов.

Йовески изтъкнал на срещата със Сарафов, че Главната прокуратура предоставя на разположение целия си капацитет на колегите в България с цел да се установят възможно по-скоро причините за трагедията, в която загинаха най-малко 45 души и още седем бяха ранени.

„От дълги години имаме професионално сътрудничество с българската Прокуратура и вярвам, че професионално ще изяснят всички обстоятелства в това събитие. Ние ще окажем помощ като осигурим документи, за идентифициране на загиналите и всичко, което е необходимо за разследването“, каза Йовески.

Тази сутрин той е получил съболезнователно послание от главния прокурор Иван Гешев, в което той го е уверил, че българската прокуратура ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините, които предизвикаха тежката пътна катастрофа.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK