• нд. ное. 28th, 2021

Заев: Благодаря за бързата реакция на българските власти и лично на премиера, който беше на място

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

46 са загиналите пътници, от които 12 са деца, благодаря за бързата реакция на българските власти. Това каза на брифинг пред УМБАЛСМ „Пирогов“ премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, предаде Агенция „Фокус“. „Ще оставя на българските власти да установят причините за инцидента. 46 са загиналите пътници, от които 12 са деца. Благодаря за бързата реакция на българските власти и лично на премиера Стефан Янев, който беше и на място. Посетихме 7-те пострадали, които са в болницата. Те са в добро състояние. Те са с контузии и наранявания, които са обработени, за което благодаря на болница „Пирогов“. Само един пациент е с счупвания. Трябва да се направят допълнителни изследвания, за да видим дали ще бъдат нужни хирургически намеси. След стабилизирането на състоянието на пациентите, ще ги прехвърлим пациентите в Скопие“, посочи Заев.

„Има членове на едно семейство, като най-младата е девойка на 16 години. Останалите са на възраст около 40 – 50 години“, допълни той.

Министърът на външните работи на Сверна Македония Буяр Османи посочи, че е осъществена бърза реакция от страна на българските власти. „Всички пострадали са обгрижени навреме. Оказана им е първа медицинска помощ. Очакваме да останат ден – два, за да може после да ги върнем в Северна Македония“, заяви той.

Членовете на семействата на пострадалите са пристигнали тук и имат възможност да посетят роднините си и да разговарят с тях, каза още Заев.

„Нашите граждани, които са останали живи, имат своите спомени какво се е случило, но трябва професионалистите да кажат какво се е случило. Когато са възникнали пламъците, от задните седалки са успели да счупят прозорец и така са се спасили. Членовете на семействата на пострадалите са пристигнали тук и имат възможност да посетят роднините си и да разговарят с тях“, заяви Заев.

„Ще се видя с премиера Стефан Янев. Благодарен съм за цялата помощ. Знам, че правят всичко възможно. От премиера Стефан Янев получаваме информация за инцидента. Очакваме българските служби да кажат какви са причините за инцидента. Всички са граждани на Северна Македония, като имаме граждани от Сърбия, които са били с тях в Турция, има и един от Белгия“, каза още Заев.

Знам само как се казва фирмата, тя се занимава с туризъм и често прави екскурзии от Истанбул до Скопие“, заяви той.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK