• вт. ное. 30th, 2021

Гълъб Донев: От 1 януари започва прелицензиране на социалните домове

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

От първи януари догодина всички социални домове трябва да бъдат прелицензирани, а тези, които не отговарят на изискванията, ще бъдат затворени, заяви социалният министър Гълъб Донев.

„Разбира се, че и това ще се случи, след като бъдат установени причините за тези смъртни случаи. Агенцията за качеството на социалните услуги от 1 януари трябва да прелицензира абсолютно всички социални услуги в страната, които са регистрирани по Закона за социалното подпомагане, така че тези, които не отговарят на изискванията на новия закон за социалните услуги, ще бъдат затворени.

Проблем тук ще възникне за хората, които са в тях, къде да бъдат настанени. За решаването на този проблем ще се търсят варианти“, каза социалният министър Гълъб Донев, който посети оцелелите при вчерашния пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, които са настанени в хотел в кв. „Аспарухово“.

При инцидента загинаха 9 души.

Част от обитателите на дома ще бъдат върнати при близките им. За останалите ще се търсят варианти да бъдат настанени в други домове във Варна и областта.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK