• чт. дек. 9th, 2021

ГЕРБ: Участъкът на АМ „Струма“, на който се разигра трагедията, е строен по времето на Паскалев

Byking-of-net.com

ное. 23, 2021

Десислава Атанасова и Александър Иванов от ГЕРБ дават информация относно трагичния инцидент на АМ „Струма“, при който в катастрофа на туристически автобус загинаха 46 граждани на Северна Македония, между които и 12 деца.

„Участъкът е проектиран и строен в периода 2002-2004 г. по времето на министър Костадин Паскалев“, обясни Александър Иванов.

„Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да се гарантира честно и прозрачно разследване. Сега е време за смирение“, обяви Десислава Атанасова.

По думите ѝ кметът на Перник и представители на служебното правителство правят внушения, че настилката и трасето са виновни за трагедията.

„Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното законодателство“, коментира Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му участъкът е строен по съветски тип и норма.

banner

„Сега магистралата не би се построила по такъв начин“, категоричен е той и добави, че така е строено, че се налагало на правителството на ГЕРБ нееднократно да укрепват не едно или две срутища.

Той изтъкна, че вместо да се занимава с подготовката на пътищата за зимата, служебното правителство се занимаваше с печелене на избори, изтъкна Иванов.

„Мантинелите по „Тракия“ са в ужасно състояние. Така е и по „Струма“ и по „Хемус“. Нито метър ремонт не направиха“, негодува Иванов.

Той разкри, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.

Десислава Атансова припомни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри. „Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките“, коментира тя.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK