• чт. дек. 9th, 2021

Спор в тв студиото между анализатори: Спи ли по ангунг лидерът на ГЕРБ

Byking-of-net.com

ное. 22, 2021

Тежък скандал между Харизанов и Инджов се заформи в студиото на Нова тв. Повод за него стана въпрос от водещия Виктор Николаев дали ГЕРБ се страхуват от нови разследвания.

„Не ми изглеждат притеснени или уплашени“, отговори Георги Харизанов. Но бе прекъснат от Иво Инджов, който каза „Вашият лидер спи по анцуг“.
Харизанов обаче го парира: Г-н Инджов какво, по-дяволите, означава това? Какво като спи по анцунг, какъв извод трябва да си направим политически? Тъй като слабо ме интересува мъже в какви дрехи спят нощно време и предпочитам да останем на политическия терен. Дали се страхуват, всеки, който има основания, нека се страхува и няма никакъв проблем ревизиите да продължат – нека“, каза Харисанов.

На какво се дължи категоричната победа на Румен Радев? Защо повечето българи не упражниха правото си на глас? И ще излезе ли страната от политическата криза?

На тези въпроси опитаха да отговорят в ефира на „Здравей, България” Георги Харизанов от Института за дясна политика, политологът доц. Иво Инджов и журналистът Явор Дачков.

„Преди 5 години Радев спечели с анти-ГЕРБ реторика. Тоест, хората, които гласуваха за него, гласуваха за махането на ГЕРБ. В крайна сметка той успя. ГЕРБ и ДПС са отстранени от властта. Оттук нататък, според мен, следва правителство около Кирил Петков и Асен Василев, в топла връзка с президентството. Едно управление, което ще се радва в първите дни на общо задоволство. Друг е въпросът как Радев постигна тези неща и каква е намесата на американското посолство, което мен лично ме тревожи”, каза Дачков.

banner

„Нищо подобно. Тъкмо народният протест, започнал през лятото, катализира тези промени, които бяха финализирани сега. Ние имахме една много дълга политическа година, която започна с протестите срещу Борисов и Гешев, които бяха изцяло граждански. Ние в България много обичаме, когато политиците или гражданите нещо свършат, да си го обясняваме със задкулисни фактори. Нищо подобно няма. Надали посолството е водещ фактор”, контрира доц. Инджов.

Според него това е само епизод от „войната между Радев и Борисов”. Той е на мнение, че окончателните промени ще има чак през есента на 2023 г. Според Харизанов обаче ще се случи именно това, което е посочил Дачков.

„Според мен „Продължаваме Промяната”, носени на крилете на тази протестърска реторика, ще имат диспропорционална тежест и при съставяне на правителство, и при ръководеното му. Защото всеки от по-малки играчи, който предяви претенции в процеса, моментално ще бъде посочен с пръст като човек, който спира промяната и работи за мафията. Тази емоция и тези клишета ще продължат дълго време да препятстват справянето на каквото и да било различно от начертаното от ПП. Партията ще се окаже в учудваща, дори и за тях, силна позиция”, коментира Харизанов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK