• ср. дек. 1st, 2021

Проф. Румяна Коларова: Герджиков промени целия стил на говорене в България

Byking-of-net.com

ное. 22, 2021

Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата кандидати получиха по един малък бонус, който е равностоен. Реално съотношението наистина не беше променено. Което означава, че към техните първоначални симпатизанти се добавиха много малко нова подкрепа”.

Така политологът проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка, коментира в студиото на „Здравей, България” на Нова тв резултата от балотажа.

По думите й обаче Анастас Герджиков е променил целия стил не само на предизборната кампания, но и на говоренето в България. „В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички говорят сега, е че трябва да има обединение около общи приоритети”, подчерта тя.

„Професор Герджиков не успя да пребори нещо, което е най-типичната характеристика на популизма. За него е характерно нещо, наречено негативна партийна идентификация. Хората не гласуват за своя партия, а срещу тази, която мразят”, заяви професор Коларова.

Източник: http://epicenter.bg//

banner
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK