• ср. дек. 1st, 2021

ИБ на БСП: Няма заседание на НС на БСП утре, нито подписка за свикването му 

Byking-of-net.com

ное. 22, 2021

Изпълнителното бюро на БСП заявява, че няма заседание на Националния съвет, насрочено за утре, 23 ноември.

В отдел „Деловодство“ на НС на БСП не е внесена подписка за свикване на извънреден пленум, изтъкват от „Позитано“ 20.

Според действащите в социалистическата партия правила заседание на пленума може да се проведе по искане на 1/3 от членовете му. Но такова няма. Няма и истинска подписка – т.е. с подписите на подписалите се под искането.

Съобщението на ръководството на БСП идва в отговор на слуховете, че 64-ма от 185 членовете на Националния съвет на БСП са събрали подписи за присъствено заседание на пленума, което ще се състои утре от 14.00 часа. Тази подписка има само имена, но няма подписи, не е внесена в Деловодството на БСП. Разпратеният по имейлите на социалисти призив е подписан от iniciativa@socialisti.bg, но такава формация в БСП няма.

Ето и пълния текст на съобщението от „Позитано“ 20:

banner

Във връзка с разпространяваната информация, че по искане на 1/3 от членовете на НС на БСП е свикано присъствено заседание на НС на БСП на 23.11.2021 г. ви информираме, че:

1. До този момент в отдел „Деловодство“ на НС на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС

2. На имейли на членове на НС е изпратен текст за свикване на заседание с приложен списък на 64 души без нито един подпис от тях. Така наречената подписка е без подписи.

3. Изпратеният текст е от iniciativa@socialisti.bg.  В БСП няма такава регистрирана структура. Такива се създават при условията и реда на чл.37 и чл. 38 от Устава на БСП. 

4.Поради изложените причини утре няма да има заседание на Националния съвет.

5. За нас е очевидно, че се създава изкуствено напрежение, за да се блокират преговорите за съставяне на правителство.

6. Молим уважавани медии да не тиражират фалшиви новини.

Изпълнително бюро на НС на БСП

Както вече е известно, в събота бе проведен Национален съвет на неприсъствено заседание, на който бяха определени датата на конгреса на социалистите – 22 януари, както и състава на преговорната група на БСП, ръководена от Корнелия Нинова, за сформиране на правителство с мандата на партия „Продължаваме промяната“.

Във вторник Нинова заедна с останалите лидери от партиите на промяната ще стартират преговорите за кабинет.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK