• ср. дек. 1st, 2021

ДБ обсъжда и само парламентарна подкрепа за кабинет на Петков

Byking-of-net.com

ное. 22, 2021

В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото обединение да не предложи министри, а да участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет. Това стана ясно от думите на съпредседателя в оставка на ”Зелено движение” и член на политическия съвет ”Демократична България” Борислав Сандов.

„Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, категоричен бе той пред водещите на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“.

„На първо място е важно да се разберем за политиките. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията“, добави Сандов.

По думите му разговорът с „Продължаваме Промяната“ е изключително сериозен.

На въпрос дали неговото име се спряга за екоминистър, той беше категоричен, че имена не са обсъждани. „Специално по отношение на екологията има доста проблеми за решаване, включително наказателни процедури от ЕК“, посочи Сандов.

banner

В коментар за президентските избори и победата на Ручен Радев, той коментира: „Не чух нищо ново и нищо различно от г-н Герджиков. Чух тези изказвания по-рано от лидера на една от партиите, които управляваха през последните 12 години. От друга страна Радев е по-последователен и затова може би хората го подкрепиха“.

Относно думите на Румен Радев за Крим, Борислав Сандов посочи, че искрено се надява това да е било просто политическа флуктоация. По думите му президентът не може да определя и налага позиции на България в международната политика.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK