• ср. дек. 1st, 2021

Даниел Митов: Това не бяха демократични избори, цялата държавна машина работеше срещу нас

Byking-of-net.com

ное. 22, 2021

ГЕРБ си запази позициите, въпреки че срещу нас бе изправена цялата държавна машина и в частност Бойко Рашков, който не спря да тормози членовете и симпатизантите на ГЕРБ и да се опитва да ги откаже да отидат да гласуват.

Това коментира в интервю за „Лице в лице“ по БТВ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Анализът е доста по-широк и детайлен, при всички положения ще си дадем сметка и за нашите грешки. Но това не бяха демократични избори, така избори не се правят. Ако така ще я караме, няма да стигнем далеч – ще се появим в докладите на международните наблюдатели и ще има критични оценки. Важно е и какво ще напише ЕК за състоянието на демокрацията в България“, каза още той.

Бойко Рашков беше шеф на предизборния щаб на Румен Радев, за да може неговият кръстник да спечели изборите. Той не се поколеба дори да стигне до ръба на етнически конфликт и да влоши отношенията ни със съдседна Турция, че ние едва ли не работим с ДПС, коментира Митов.

По адрес на проф. Анастас Герджиков зам.-председателят на ГЕРБ каза, че той е бил „достойна кандидатура“ и „брилянтен академичен ум“.

banner

Проф. Герджиков беше блестящ кандидат, брилянтен академичен ум, знае какво е да олицетворяваш единството на нацията. Имаше всички шансове да спечели – дали заради репресиите и насилието, дали защото не ни достигна времето, дали защото на българите им омръзна да гласуват, но така или иначе ужасяващо ниската избирателна активност не дава добри перспективи пред новия стар президент. Това е най-слабо подкрепеният български президент в новата ни българска история, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK