• нд. ное. 28th, 2021

Световните медии за победата на Радев: Критик на Борисов и поддръжник на антикорупционните протести

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

Световните агенции за резултата от втория тур на президентските избори у нас

Българският президент Румен Радев печели с голяма преднина втори мандат, съобщава Ройтерс и откроява подкрепата на българските избиратели за силното му послание за борба с корупцията.

Агенцията отбелязва рекордно ниската избирателна активност на втория тур на президентските избори и широкото недоволство от високите нива на корупция, сложило през април край на продължилото едно десетилетие управление на бившия премиер Бойко Борисов и довело до победа на парламентарните избори на нова антикорупционна партия.

„В България президентът има предимно представителни функции, но има възможност да оказва силно влияние на общественото мнение и играе важна роля при политически кризи, когато може да назначава служебни кабинети“, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Асошиейтед прес, съобщавайки за първите екзитпол резултати, които дават победа на втория тур на президентските избори на Радев, посочва, че той е открит критик на Борисов и твърд поддръжник на антикорупционните протести от миналата година и е привлякъл много българи, на които са им омръзнали политиците, които те смятат за корумпирани.

Агенцията отбелязва, че Радев назначи две последователни служебни правителства, които разкриха случаи на предполагаема корупция в българския промишлен и банков сектор.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK