• ср. дек. 1st, 2021

Проф. Ал. Маринов: Вотът показа съотношението на силите на промяната и защитаващите статуквото

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и защитаващи статуквото. Това се отрази както на парламентарните избори, така в още по-голяма степен на президентските, каза в изборното студио „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александърте Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния комитет на двойката Радев-Йотова.

Според него една от основните причини за ниската избирателна активност е разочарованието на българите от състоянието на българската политика и българските партии.

„Има няколко обяснения за ниската избирателна активност и е необходим сериозен анализ, а не конюнктурен. Това са факти с корени не в последните 6 месеца, а в последните 12 години. Има едно отвращение, натрупващо се от политиката у българите. То се подсили, след като надеждите за бърза и съдържателна промяна не се сбъднаха след изборите през април и през юли. Изходът от вота до голяма степен бе ясен, превъзходството на Радев беше очевидно. Не трябва да подценяваме и действията на правоохранителните органи, които удариха силно търговията с гласове. Но основното е разочарованието на българите от състоянието на българската политика и партии. Сега имаме един импулс на надежда, имаме големи отговорности на плещите на новите политици и на плещите на президента в неговия втори мандат. Всичко това обяснява ниската активност“, коментира проф. Александър Маринов.

По думите му Румен Радев е лицето на борбата за промяна, една от основните движещи сили на тази промяна.

Източник: http://epicenter.bg//

banner
Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK