• нд. ное. 28th, 2021

Митов към Петков:Докато не кажете „Крим е украински“, не може да говорите за върховенство на правото

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

„Г-н Кирил Петков, докато не изречете „Крим е украински“, не може да гарантирате трансатлантическата и НАТО-вската ориентация на България. Нито може да претендирате да браните върховенството на правото. Тук средно положение няма. Не се заяждам, повярвайте ми.“

Това написа във Фейсбук заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на външните работи Даниел Митов. Реакцията му е по повод думите на Румен Радев, че Крим е руски. Партията на Петков – „Продължаваме промяната“ активно подкрепя Радев в президентския вот, а нейни представители защитиха президента за изказването му, което вече предизвика бурната реакция на Киев и категоричното неодобрение на Европейскиуя съюз.

„Идеята, че в свят, подчинен на международното право, някой може да забие флаг, да струпа войски и да си присвои територия, е примитивно ехо от отминали времена. А пещерното мислене на един човек, неспособен разбере това след пет години в президенството, не ни гарантира обединение и добро бъдеще. Затова единственият път пред България, е народът да изгони този човек от президенството още днес“, подчертава Даниел Митов и публикува изявлението на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, който остро критикува думите на Румен Радев.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK