• сб. ное. 27th, 2021

Камен Донев: Това, което преживяваме, е свързано с упадъка на духа на нацията

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

„Много неща бих могъл и ми се иска да кажа през образа на един кандидат за президент. В политическото говорене не чувам нищо за духа. Това, което преживяваме, е свързано с упадъка на духа на нацията“. Това заяви в „Събуди се“ актьорът Камен Донев.

По думите му неосъвършенствания дух как да роди нещо градивно. „Тепърва ще се сблъскваме с този проблем, може би десетилетия наред“, предположи той.

„Политиците не познават духа. Те са прагматични, хора на сметката, на играта и тактиката. Спонтанността, емоционалността, радостта от живеенето им е непознато. Ако им е познато, то е бегло. Това е техен избор. Голяма сила и любов се иска да се посветиш на нещо, което не е атрактивно и да го отстояваш“, сподели Донев.

Той недоумява защо хората са спрели да вярват и са започнали да търсят навсякъде война. „Защо трябва да има един ругатлък, защо просто не се доверят. Колко е хубаво да живееш когато вярваш на някого“, смята актьорът. И си пожела незлобна и независтлива България.

„Някои хора бъркат смирение с примирение. Смирението е винаги да знаеш, че има нещо по-важно от теб и да уважаваш нещо, което е по-значимо от теб. Тогава има уважение, доброта и толерантност. Трябва да сме малко по-внимателни с начина, по който спрягаме думите България, отечество, патриотизъм“, коментира Камен Донев.

И призова да се гласува за една България, която да е строителна площадка на духа.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK