• вт. дек. 7th, 2021

Галъп: Два пъти по-ниска избирателна активносс към 11 часа – 9,4%

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

9,4% избирателна активност към 11 ч. отчете „Галъп интернешнъл болкан“. Агенцията е партньор на БНР в изборния ден.

Към 9 часа регистрираната от „Галъп“ активност е 3,5%, което е малко по-ниско от активността, засечена към този час на първия тур.

Изпълнителният директор на „Галъп интернешнъл болкан“ Първан Симеонов коментира, че обикновено на втори тур активността е по-ниска. „Тази година е доста странна, не бива да се бърза с никакви прогнози“, подчерта той.

Спрямо втория тур на президентските избори през 2016 година към този час активността е два пъти по-ниска, уточни Симеонов.

Промяна на вота между първи и втори тур не е толкова вероятна. По-интересното ще бъде как ще се групират електоратите на политическите сили от първия тур, как сега ще гласуват, каква ще е подкрепата за единия и другия кандидат, както и за „третия“ кандидат, който се казва „не подкрепям никого“, коментира социологът.

banner

„Тази година България е много интересна. България тази година е учебно помагало по политически процеси и обществено мнение.“

По-рано днес Първан Симеонов обясни, че социолозите отново ще събират информация по метода „екзитпол“ и призова хората към съдействие.

Наелектризирането тази седмица може да повлияе върху активността, прогнозира още Симеонов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK