• ср. дек. 1st, 2021

Васил Тончев: Хоризонтът на бъдещото правителство ще около година, спойката е анти-ГЕРБ

Byking-of-net.com

ное. 21, 2021

За редовно мнозинство в парламента и за съставяне на правителство ролята на президента ще е отчетлива. Хоризонтът на бъдещото правителство няма да е дълъг, около година, в която да се направят реформи. А спойката ще е анти-ГЕРБ.

Това заяви социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев в извънредното издание на „Директно в новините“ с водещ Стефан Кунчев.

Според него обстановката у нас в близките месеци ще бъде много тежка, проблеми за изпълнителната власт ще има. Но ще се намерят компетентни стъпки, които да тушират напрежението. Ще се търси и помощ от Европа.

Васил Тончев прогнозира още партийни оставки след края на президентските избори.

„Когато една партия загуби и парламентарни, и президентски избори, нейният лидер трябва да подаде оставка. Ако ГЕРБ не се реформира, ако Бойко Борисов не се дръпне назад в почетна роля или нещо такова, партията няма да може да възстанови влиянието си.

banner

Бойко Борисов тежи като воденичен камък и тегли партията надолу, както Корнелия Нинова го прави с БСП“

„Дебатът между двамата кандидати за президент изигра своята роля – проф. Герджиков влезе в поддържаща роля и остави главната на Румен Радев“, допълни Тончев.

А нужно ли е разширяване на правомощията на президента, според социолога в Конституцията има добре балансирани отношения между институциите.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK