• сб. ное. 27th, 2021

Проф. Мирчев подозира, че ПП са откраднали 2-3 % от гласове на БСП чрез машините

Byking-of-net.com

ное. 20, 2021

„Четири различни социологически агенции направиха паралелно преброяване, като при всички се получи едно голямо разместване. Виждайки разместванията, знаете ли до каква хипотеза достигам? Че чрез машините явно 1-2% механично са дадени на „Продължаваме промяната“, а между 2-3% са отнети от БСП.“

Това изненадващо разкритие направи пред Actualno Михаил Мирчев, социолог и преподавател от УНСС.

„Спомняте си този дивен скандал две седмици преди изборите с незаконните машини, с неясния софтуер, софтуерните ключове и двамата съмнителни човека, които ги владеят. Не знаем какво наистина се е случило и вероятно никога няма да узнаем, но индиректно когато екзитпола драстично се размине с паралелното преброяване, аз нямам друго обяснение.

Моите колеги са много добри професионалисти. Протоколите са сбъркани. Кой ги сбърква тези протоколи? Изборните машини и резултатите, които се изваждат от тях. Само при две партии има изместване. Един-два процента в полза на формацията на Кирил Петков и два-три в минус на БСП.

Много интересни въпроси от социологическа и професионална гледна точка. Разбира се и ние трябва да се вгледаме в своите методики, включително ако някои неща не са направени съвсем точно да ги коригираме, защото ни предстоят нови избори. Не само сега в неделя, но по всяка вероятност и през април още веднъж, прогнозира професор Мирчев.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK