• ср. дек. 1st, 2021

НС на БСП даде мандат на Нинова да преговаря за съставяне на правителство

Byking-of-net.com

ное. 20, 2021

Лидерът на БСП Корнелия Ниинова запазва доверието и позиците си в Националния съвет на БСП.

Със 103 гласа за и 19 против Националният съвет даде мандат на Корнелия Нинова да преговаря с „Продължаваме промяната“, ДБ и ИТН за съставяне на правителство.

НС реши Конгресът на партията да се проведе на 22.01.2022г.

Докато той се произнесе с приемане  оставката на Нинова, тя остава председател на партията.

Междувременно Нинова беше избрана за председател на парламентарната група на левицата и одобрена и от Съвета на коалицията да води преговорите за съставяне на правителство.

banner

Докато аз водя преговорите за правителство, Република Северна Македония няма да влезе в Европейския съюз, ако заличи историята на България. Другата категоричната моя позиция е по отношение на джендър идеологията и отхвърлянето на Истанбулската конвенция. Не се обръща достатъчно внимание на тази тема, но аз предупреждавам – следващите месеци ще бъдат изпитание по тези две теми“. Това заяви преди ден лидерът на БСП.

Нинова подчерта още: „От следващото правителство ще се изисква много характер и много българщина, за да си запазим семейството, децата, традициите. Тези хора много добре знаят, че докато аз съм председател и водя преговорите, българските деца ще са момче и момиче, и нищо друго. И че ние ще сме майка и баща, а не родител 1 и родител 2″.

„Вече имахме две срещи с г-н Петков. Първата среща беше принципна – заявяване на общото намерение да се състави правителство и какво да направи то в следващите дни. Още повече, че ние имаме програма за първите 100 дни и те искаха да видят на старта какво трябва да се направи.

Втората ни среща беше по-работна. Определиха се темите, по които ще направим работни групи от експерти. Те ще сложат програмите на всички партии и ще търсим допирните точки“, сподели Нинова, добавяйки, че са определени 18 работни групи по сектори и преговорите трябва да започнат от 23 ноември.

„Така че процесът по съставяне на правителство вече тече. Заявили сме общата си позиция, че имаме воля да направим правителство и да осигурим мнозинство, което още в първите дни да приеме бюджета и да задвижи всички мерки в помощ на хората и на бизнеса. Да излъчим силни личности, които да преведат България през кризите“, каза още Корнелия Нинова.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK