• чт. дек. 9th, 2021

Напрежение! 37 автобуса и 40 коли са проверени при спецакцията на „Капитан Андреево“

Byking-of-net.com

ное. 20, 2021

По време на специализираната полицейска операция за противодействие на стоковата контрабанда, проведена вчера на ГКПП „Капитан Андреево“, са проверени 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и преминаващи пеша пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 13 автобуса са иззети общо 3870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки.

Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписка. В хода на проверките в багажа на пътниците са намерени над 16 000 къса безакцизни цикари и 8 килограма тютюн.

Конфискувани са 750 килограма месо, 140 килограма хранителни продукти и 70 килограма млечни продукти, забранени за внос.

Полицията задържа и турски камион с нелегални цигари при операцията срещу контрабандата, която се провежда на граничен пункт „Капитан Андреево“.

banner

Заради акцията на пункта снощи се образуваха дълги колони от автобуси на влизане в България. Освен цигарите са открити големи количества контрабандни стоки.

В хода на операцията са извършени проверки на 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и на преминаващи пеша пътници.

В хода проверките, в багажа на пътниците са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле, допълват от МВР, цитирани от БГНЕС

Тир с над 3 тона контрабандни цигари и нарязан тютюн е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“, предаде БНТ.

По оперативна информация МВР и митниците са очаквали със засиления трафик да премине и голяма пратка с наркотици.

Това е била причината за полицейската акция на граничния пункт, която започна вчера, научи „По света и у нас“.

Проверени са стотици автомобили и автобуси. В голяма част от тях са открити контрабандни стоки. Предимно парфюми и дрехи.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK