• чт. дек. 9th, 2021

Доставиха зад граница всички машини за гласуване, само в 4 секции няма бюлетини

Byking-of-net.com

ное. 20, 2021

Министерството на външните работи /МВнР/ достави зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47 % от секциите, съобщи пресцентърът на МВнР.

Оттам уточняват, че съвместно със своя логистичен партньор DHL е била осъществена безпрецедентна организация в рамките на 72 часа по подготовка, изпращане и доставяне до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласуване, определени за 208 секции.

На 16 ноември 2021 г. в 13.00 часа МВнР е получило от печатницата на БНБ бюлетините и незабавно е започнало тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 пратки с бюлетини бяха подготвени за изпращане в рамките на 8 часа, като първите 250 от тях бяха предадени на DHL в 19.00 часа и отпътуваха на същия ден, вторник, 16 ноември 2021 г., се посочва в съобщението.

На 17 ноември 2021 г. с DHL са били транспортирани още 250 пратки, а със собствен транспорт на МВнР в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за района на Балканите, Австрия, Турция и Молдова, информират от МВнР.

Оттам уточняват, че на 16 ноември, след получен достъп до машините за секциите извън страната 336 машини са били оформени като дипломатическо карго в рамките на 5 часа и 224 от тях са отпътували още в същия ден с DHL. Останалите 112 машини са били доставени със собствен транспорт по предназначение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се осъществява предаването им на секционните избирателни комисии.

banner

Въпреки денонощно полаганите усилия от МВнР, задграничните ни представителства и логистичния ни партньор, поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията по света, само в четири секции: две в Австралия – Аделаида, Бризбън; една секция в Нова Зеландия – Крайстчърч и една секция в САЩ – Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден. Четирите секции са 0,53 на сто от общия брой секции зад граница.

Министерството на външните работи е информирало Централната избирателна комисия за тези четири секции и се очаква ЦИК да вземе решение за реда и начина, по който да се проведе изборния процес в тях, се посочва в съобщението.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK