• ср. дек. 1st, 2021

Всички в клас – ученици и родители протестираха с искане за присъствено обучение

Byking-of-net.com

ное. 20, 2021

Родители и деца излязоха на протест с настояване всички ученици да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“. Протестът започна от Министерството на образованието, родителите за кратко блокираха булеварда пред него, а след това се преместиха и пред здравното министерство. Там деца и родители оставиха плакати и рисунки.

Христина е ученичка в 11 клас, вече трета учебна година се обучава и вкъщи, и в училище. Иска да следва медицина. Притеснена е, че няма да получи достатъчно добро образование в условията на онлайн обучение.

„Имам чувството, че мога да взема много повече от учителите, те да ми дадат много повече в училище, отколкото вкъщи.“

На протеста Христина е с цялото си семейство. А майка й, освен в качеството си на родител на три деца, участва и като учител.

„В момента преподавам в 9 и 10 клас. Виждам апатията, която за пореден път обхвана тия деца, виждам, че им се плаче, виждам, че не искам да ми отговарят“, казва Ирена Панчева, родител и учител.

banner

Родителите настояха възможно най-скоро всички деца да се върнат в училище.

Страшно дълго нашите деца понасяха основната тежест на въвежданите мерки, смята Галина Донева, родител.

Защо държавата се сети да търси тестове преди две седмици, когато цяло лято всъщност нищо не беше направено, казва Магдалена Абаджиева, организатор на протеста.

Вчера стана ясно, че просветното министерство е осигурило пари за тестове за всички ученици до края на тази година.

В момента обаче няма достатъчно за всички от типа, който родителите предпочитат, каза Николай Денков. До края на следващата седмица са осигурени тестовете за учениците от първи до четвърти клас, средства за тях има до коледната ваканция.

Обмисля се друг вид тестове да се използват от гимназистите, за да се върнат и те в клас.

Източник БНТ

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK