• ср. дек. 1st, 2021

Цветанка Андреева: Радев разпалва етническа вражда заради личните си амбиции. Опасно е!

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

Възбуждането на езика на омразата и възпоризвеждане на рефлекси от времето от Възродителния процес, е страшно. Имам усещането че зад вътрешния министър Бойко Рашков стоят Живков и ген. Добри Джуров, лица довели до насилствената смяна на турците в България.

Това обяви по Нова ТВ политологът Цветанка Андреева. Според нея цялата антитурска кампания сега е за да спечели Румен Радев втори тур.

Да се заиграва с етническата карта заради личните амбиции на един човек е твърде опасно. Реално конфликтът бе провокиран от Радев, след като цинично попита лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, коя му е майката Родина.

Скандално е, че се правят внушения, че Турция иска да откъсне територии от нас, заради спечелване гласовете на шепа националисти, сме готови да разпалим етнически конфликт. В България няма етнически конфликт, той се етнизира.

С раздухването на тази вражда Радев изгуби гласа на българските демократи и българските социалисти либерали.

banner

В същото време от Мая Манолова конфликтът се представя като български генерал срещу турската държава. А най-парадоксалното е, че Радев е човекът, който признава анексирането на територии, само защото там се вее руско знаме.

Притеснява ме, че ДПС са свързани с тежки корупционни практики, но да се насъсква държавата срещу обикновени хора, заради политическите им пристрастия и етническото им самосъзнание е скандално, а последствията могат да са тежки, предупреди Андреева.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK