• чт. дек. 9th, 2021

Световната Асоциация „Галъп интернешънъл“ отново събра водещи социолози от цял свят

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

73-тата годишната конференция на световната Асоциация „Галъп интернешънъл“ (GIA) приключи в Дубай. Асоциацията обхваща изследователски 85% от световното население. Българинът Кънчо Стойчев бе избран единодушно за втори мандат президент.

В хода на конференцията бяха споделени опит и експертиза от изследователи и членове на Асоциацията от целия свят. Сред темите бяха перспективите на изследователските методи, трудностите пред изследването на общественото мнение и нагласи в условията на глобална пандемия и др.

Специален акцент бяха данните за ситуацията в Афганистан, както и в района на Нагорни Карабах.

С презентации участваха Микаел Нитше и Паскал Келала от GIA, Джони Хийлд от британската компания ORB, Дейвид Джодис от американската D3 Systems, Андрей Мильохин от руската  „Ромир“, Висар Бериша от B Research и много други. Специален акцент бе и представянето на Марчела Абрашева (Kantar Insights Division – BBSS SEE) и др.

Кънчо Стойчев изреди новите предизвикателства след пандемията – промяната в обществените възприятия за правата, човешките взаимоотношения, свободата и  бъдещето.

banner

В своето обръщение президентът на световната Асоциация отдаде и дължимата почит към напусналите ни членове – Тони Каулинг и Гордън Хийлд, чиято загуба е огромна не само за „Галъп интернешнъл“, но и за световната социологическа общност.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK