• вт. дек. 7th, 2021

Проф. Иво Христов: Иде дълъг процес от италиански тип правителства и смяна на нестабилни парламенти

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница в своята съвременна история. Ясно е, че режимът на Борисов беше драстично отклонение от всички норми, дори за българските такива, които са малко под най-ниското ниво за Европа. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ социологът и бивш депутат от левицата проф. Иво Христов.

По думите му това, което в момента се случва, е един дълъг процес на трансформация на системата от един авторитарен режим, какъвто ние имахме, към един неясен, нов режим на управление.

Нас ни чака дълъг процес от италиански тип правителства, смяна на нестабилни парламенти и т.н., допълни той.

Според него обикновено така една система се калибрира в ново качество.

„Управлението на Радев през служебните правителства е доста по-различно от управлението на Борисов. Ние знаем само 1/10 част от това, което се е случило за тези 12 години. Проблемът не е само в дивата корупция, абсолютният произвол и незачитане на закона. Сега много плачат за Конституцията и нейното нарушаване. Бившият премиер не стъпи последните 3 години в парламента, има такива блюстители на конституционния регламент. Пълно презрение към конституционния ред, концентрация на властта, която беше абсолютно безалтернативна, медийно поддържана от клакьори от всякакъв вид и характер, финансово обгрижвана, включително и от Европа”, каза още проф. Христов.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK