• чт. дек. 9th, 2021

Проф. Ивайло Знеполски: Без илюзии, напрежение в коалицията ще има

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

„На 14 ноември видяхме съвкупност от различни гласове, обединени в една посока, но имащи наум и различия. Получи се възможността за коалиционно правителство. Желанието за кабинет е добър знак. Но не трябва да има илюзии, защото напрежение в коалицията ще продължи да има. Трудно е да се намерят общите знаменатели, но не е невъзможно“.

Това коментира пред БНР проф. Ивайло Знеполски, философ, културолог, изкуствовед, университетски преподавател.

Според него има две Българии и проблемът е как да бъдат накарани да живеят заедно:

„Това е големият проблем и голямото предизвикателство пред правителство, което иска да се задържи по-продължително. Трудно може да се елиминира едната България“.

По думите му опасността за повтаряне на служебното правителство в част от важните постове ще засили настроенията и подозренията на свръхконцентрация на власт в президента и в това, което беше посочено като президентска партия.

banner

„Наред с чистото функциониране на държавата и институциите има създаване на доверие и чувство за национална общност. Един политик трябва да може да говори с хората, да бъде медиаторска фигура… Продължава инерцията на предизборното говорене, продължава да е обещаващо и пропагандно. Корупцията е съпътстващо явление на човешкото общество, въпросът е да ѝ се определят рамки, които да я възпират и наказват“, допълни проф. Знеполски в предаването „Хоризонт за вас“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK