• сб. ное. 27th, 2021

Нинова бе избрана за председател на ПГ на „БСП за България“,ИБ предлага конгреса да е на 22 януари

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ и депутатите в 47 Народно събрание избраха Корнелия Нинова за председател на парламентарната група и я одобриха начело на екипа за преговори за съставяне на правителство.

Предстои Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари.

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ изразява подкрепа за кандидат-президентската двойка Радев и Йотова и призовава да се гласува.

Най-висшият форум на БСП – конгресът, който трябва да констатира оставката на Корнелия Нинова ще бъде свикан на подпис на 22 януари, е предложението на Изпълнителното бюро. На заседанието на 50-ия конгрес трябва да се стартира и кампания за провеждане на пряк вътрешнопартиен избор на председател.

По тези въпроси трябва да се произнесе Националният съвет в събота, но решението ще бъде взето на подпис заради коронакризата и за да се избегне евентуална агитация в деня за размисъл преди втория тур на президенските избори.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK