• сб. ное. 27th, 2021

Невяна Митева: Абсолютен гаф на действащия президент за Крим (ВИДЕО)

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

„Благодаря на всички, които ни подкрепихте в неделя. Но на 21 ноември е още по-важно за бъдещето на България, да отидем пак до урните и да гласуваме. Да дадем своя глас за една България, в която се спазват Конституцията и законите. За парламентарна република, в която властта не е концентрирана в една личност, а е от народа и за народа. За държава, в която демократичният правов ред е гарантиран от баланса на всички институции и от нормалния диалог между всички политически сили и обществени групи. За България, в която държавният глава е обединител на нацията, а не разединител, който заплашва с юмруци.“

Това заяви в Бургас кандидатът за вицепрезцидент Невяна Митева, която се срещна с привърженици и граждани на морски град.

„Нужен ни е президент, който уважава международния правов ред и не признава незаконната анексия на Крим за нормален факт“, изтъкна тя.

„Досегашният държавен глава разедини нацията, настрои големи части от обществото една срещу друга, концентрира еднолично огромна власт в ръцете си и я употреби в полза на своето лично преизбиране, постави България в международна изолация, превърна кризата в нормално състояние за всеки сектор в страната.
Важно е да спрем това!“, призова кандидатът за вицепрезидент.

„Ако не го направим сега, следващите поне 5 години, ще получаваме още от същото. И децата ни няма да ни го простят. Затова нека не се поддаваме на репресиите на властта, на милиционерщината и на заплахите!“, завърши Невяна Митева.

По-късно Невяна Митева бе в Стара Загора.

„Абсолютен гаф на действащия президент“. Така тя коментира пред граждани изразената от Румен Радев позиция, че Крим е руски.

По официална информация тази сутрин българският посланик в Киев е бил поканен в Министерството на външните работи на Украйна, за да му бъде предадено несъгласието на страната с изказването на Радев на предизборния му дебат с проф. Анастас Герджиков снощи.

Прочухме се по света, коментира Митева и добави, че категорично не споделя позицията на действащия президент и се разграничава от нея. Тя емоционално добави, че като добруджанка знае колко трудно бе върната Добруджа и няма как да приема анексирането на територия.

С проф. Анастас Герджиков сме демократичната двойка на България за балотажа. Убедени сме, че цялата демократична общност ще ни подкрепи, каза Митева.

Не може с такава негативна енергия да се обръщаш към гражданите и същевременно да твърдиш, че си обединител, каза още тя за опонента им за балотажа в неделя.

„На финалния спринт сме, имаме нужда от вашата позитивна енергия, вяра и съпричастност“, обърна се Митева към присъстващите и ги призова да гласуват. „Вярвам, че заедно на 21-и ноември ще бъдем победителите. Промяната трябва да се случи и на „Дондуков“ 2, завърши кандидатът за вицепрезидент.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK