• сб. ное. 27th, 2021

Кънчо Стойчев: Дебатът няма да повлияе върху балотажа – нямаше провал на нито един от кандидатите

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

Дебатът няма да повлияе върху балотажа – нямаше провал на нито един от двамата кандидати. Това коментира социологът Кънчо Стойчев, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

Трябват ни повече дебати, повече диалози между политиците. Второ, което ми направи впечатление, е, че и двамата участника поддържаха един умерен, напълно културен, цивилизован тон. Това не значи, че нямаше критики – да, разбира се, те и затова са и на различни гледни точки по доста въпроси. Но също така видяхме, че имаше няколко въпроса, по които и двамата казаха: „Ние сме съгласни“. Това направи изключително добра впечатление и за двамата“, посочи социологът.

Кънчо Стойчев коментира и резултатите от парламентарните избори, като посочи, че и трите избори, които минаха тази година са възпроизвели, една и съща структура.

„И това е структурата от преди началото на този изборен цикъл. Ще напомня каква беше тази структура на общественото мнение в България след масовите протести в миналата година, средата, есента.

Общо взето последният Кабинет „Борисов“ изкара мандата си и напусна управлението с едно съотношение в страната грубо казано 2:1 против: 1/3 от хората по един или друг начин одобряват свършеното и действията на ГЕРБ, 2/3 са против, тоест, много ясно мнозинство.

И сега, ако вземем тези три парламентарни избори и съберем процентите на различните партии, защото има различни участници включително на тези три пъти, ние виждаме възпроизводство пълно точно на съотношение 2:1. Само че в последния случай тези три избори имаме появата на новата партия, която всъщност изсмуква, както видяхме, вече е доказано, социологията го доказа, гласове от други две протестърски партии – на Слави Трифонов и Христо Иванов и формацията около тях, допълни социологът.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK