• вт. дек. 7th, 2021

Красимир Вълчев: Целта на Рашков е да компрометира ректора на Софийския университет

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

„Ясно е, че другите два университета са само за камуфлаж. Миналата година над 20 висши училища получиха средства за ремонт на общежития. Защо точно тези три се проверяват? Защо „Икономическа полиция“, а не АДФИ влизат първи да проверят сигнали? Практиката е първо АДФИ да проверява и ако има индикатори за престъпление, тогава да се прати на Икономическа полиция. Очевидно целта е Рашков да направи поредния филм и да се компрометира ректора.“

Това написа във Фейсбук бившият просветен министър в правителството на ГЕРБ Красимир Вълчев по повод проверките на „Икономическа полиция“ в Софийския университет, УНСС и Техническия университет в столицата.

По-рано от пресцентъра на МВР съобщиха, че повод за акцията са финансирани с бюджетни средства ремонти на общежития. С две постановления през 2020 г. и 2021 г. последното редовно правителство е дало първо 68 млн., а след това – още 10 млн. лева на държавните ВУЗ с база за настаняване на студенти с цел подобряване на битовата общодостъпна и социална среда.

Ето какво пише още Красимир Вълчев:

„Гадно, ченгеджийско! Смърди на диктатура. Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран.

banner

Забележете основанието за проверката – писмо от мое име като министър, което съдържа препоръка за “авансово плащане до 100% срещу обезщетение”. Напълно нормална практика за края на бюджетната година и когато средствата са обвързани с конкретен бюджет. Прилагана всяка година и одитирана стотици пъти от финансово-контролни органи без да е окачествена като лоша. Обезпечението гарантира интересите на възложителя. Авансът хеждира ценовия риск. Но всичко това няма значение. Целта е да оправдаят репресията.“

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK