• ср. дек. 1st, 2021

Изтекоха имена на министри. Те отричат

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

„Към момента няма абсолютно никакви разговори за постове“, каза по БНР социалистът Георги Гьоков, чието име се завъртя в някои медии като евентуален социален министър. Отрече и спряганият за министър на икономиката Любомир Каримански от ИТН. „Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори“, заяви той.

Според социалисти фалшива новина е и вестта, че проф. Георги Михайлов ще поеме здравеопазването.

След като преговорите за съставяне на кабинет между „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и ДБ напреднаха, се появиха редица публикации с имена на възможните министри.

Според тях начело на правителството щял да е Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“. Другият съпредседател – Асен Василев, пък щял да поеме финансите, както неведнъж бе подчертавано в изявления на Петков. От участието на Даниел Лорер, друг представител на ПП, по БТВ в четвъртък дойде информацията, че самият той е кандидатура за външен министър, шефът на „Еконт“ Николай Събев пък щял да поеме транспорта, както многократно го лансира Кирил Петков.

„Всичко това са спекулации. Започваме с преговорите за политики, ще говорим за хората след това“, реагира днес по БНР Лорер. Той беше категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че разговори за имена на министри все още не са водени.

banner

От самата партия пък нарекоха списъците „спекулации“.

Според публикациите местата си щели да запазят в следващия кабинет сегашните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на образованието Николай Денков, който заяви, че е готов да работи и за редовното правителство.

„Демократична България“ според въпросните публикации щяла да разполага с два министерски поста – на правосъдието, който щял да се заеме от Христо Иванов, и на околната среда и водите, за който се спрягал Борислав Сандов. И двамата обаче са си подали оставките като лидери на политическите силиу които представляват.

Освен икономиката, ИТН щели да получат и земеделието, като там отиде Пламен Абровски.

В ръцете на победителя на изборите – ПП, щяло да остане министерството на енергетиката, за което се спрягал Радослав Рибарски, и новото министерство на иновациите, където щяла да отиде Деница Симеонова.

Всичко това обаче е твърде несигурно, тъй като същинските преговори по съставяне на управленската коалиция започват в понеделник и както се очаква, няма да протекат гладко и бързо.

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK