• чт. дек. 9th, 2021

Еврокомисар Бретон: При 3 милиарда имунизирани е ясно, че ваксините са безопасни и работят

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

Ваксинацията има ефект и спасява животи, а това е доказано от огромното количество хора по света, които вече са имунизирани. Това заяви пхред БНТ еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

„България е много важна държава в Европейския съюз. Всички сме европейци и всички трябва да се борим срещу една и съща пандемия. Но за съжаление българските приятели губят темпото в борбата с пандемията и тук има най-много смъртни случаи на глава от населението, а това е много голяма трагедия.“ – каза Бретон.

Той изтъкна, че ваксинацията е единственото работещо решение към момента. Вече са ваксинирани 3 милиарда души по света и е ясно, че ваксините са безопасни. В ЕС над 65% от населението е ваксинирано и това позволява да се спасят животи.

„Имаме късмет в Европа, че имаме възможност за ваксинация. Повечето държави в света искат помощ от нас, но ние в Европа решихме половината от производството да бъде разпределено тук.“ – каза още Бретон.

По думите му очакванията са, че предстои тежка пета вълна на епидемията, затова е необходимо поставянето на трета доза ваксина.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK