• вт. ное. 30th, 2021

Ген.-майор Михаил Попов: 350 военнослужещи с над 50 единици техника помагат на „Гранична полиция“

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

Повече от 350 военнослужещи с над 50 единици техника оказват помощ на „Гранична полиция“ по наблюдение и охрана на държавната граница и справяне с мигрантския натиск.

Това каза ген.-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски, в интервю за предаването „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“, по повод празника на пехотата.

„През цялата година ние сме всъщност там, където обществото има нужда от нас – помагаме при гасенето на пожари, помагаме на местната власт да се справи с последиците от тежки зимни условия. През цялата година унищожаваме невзривни боеприпаси и всъщност това е най-видимата част от нашата дейност“, отбеляза генералът.

По думите му това, което остава по-невидимо за обществото, е подготовката по основни мисии на отбрана. Той посочи големите учения на полигоните на Корен и Ново село. Генералът даде висока оценка на военнослужещите от Сухопътни войски, които участват в мисиите за подкрепа на международния мир и сигурност.

„Ние се стараем да бъдем адекватни на съвременните заплахи, стараем се да придобиваме въоръжение и техника, които са на съвременно ниво. Не всичко става толкова бързо, колкото ни се иска, да не споменаваме основният проект на Сухопътни войски за новата бойна машина. Но аз съм убеден оптимист, че ще успеем да свършим и тази работа по проекта. Мисля, оценката за Сухопътни войски няма да я давам аз, ще я дават военното и политическо ръководство на Министерство на отбраната. Но по моите наблюдение, моята скромна оценка е, че Сухопътни войски стоят добре и като изпълнението на задачите, и като подготовката на личния състав“, допълни ген. Михаил Попов.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK