• чт. дек. 9th, 2021

Борисов и Тиери Бретон: Необходима е спешна кампания за ваксинация в България

Byking-of-net.com

ное. 19, 2021

„С еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон обсъдихме ситуацията в България и Европа, свързана с COVID-пандемията. Благодарих му за помощта, която Европейската комисия ни оказа в началото на годината, за да успеем да доставим в България допълнителни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, след като се появиха проблемите с доставките на ваксината на „Астра Зенека“.“

Това съобщи във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ваксинационният процес при нас вървеше с много добри темпове до момента, когато на поста министър на здравеопазването беше назначен един отявлен антиваксър. Това обърка и демотивира хората, и през лятото настъпи пълен срив във ваксинирането.
Ако ние управлявахме през летните месеци, нивото на ваксинации в България щеше да бъде над средното за Европейския съюз“, подчертава Борисов.

„Нито веднъж Румен Радев не призова ясно и категорично хората да се ваксинират, за да не загуби антиваксърските гласове на изборите. Не е ясно кога, къде и с какво се е ваксинирал. Дори не показа сертификата си. Всичко беше подчинено на единствената цел да бъде преизбран, без оглед на загубените човешки животи. Радев даде ясно антиваксърско послание на хората, като правителството му изчегърта най-популярните пропагандатори на ваксинацията – проф. Балтов, проф. Кантарджиев и от днес – проф. Богов, който беше уволнен като лекар в Александровска болница“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Резултатът от управлението на Румен Радев и служебното му правителство е, че България е на първо място по смъртност в света за последните 14 дни и на второ място по смъртност от COVID-19 от началото на пандемията. С Тиери Бретон се обединихме около необходимостта от спешна кампания за ваксинация в България, защото наближава пета вълна на пандемията, която ще бъде още по-заразна и смъртоносна“, завършва съобщението си Бойко Борисов.

banner

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ FACEBOOK